11 Mart 2007 Pazar

Ay'la ilgili bir komplo teorisi

Asıl soru : "Ay"ı biri oraya ampul niyetine mi astı ?









Yardımcı Soru 1 : Ay neden çok büyüktür ?
Ay, güneş sistemindeki diğer gezegenlerin uyduları ile kıyaslandığında bir uydu için oldukça büyüktür (çapı dünya’nın yaklaşık 4’te 1’i kadar). Hatta kimi kaynaklarda dünya ve ay için çift gezegenli bir sistem denilebileceği dahi belirtilir. Ay’ın oluşumuna dair en kuvvetli teori, dünyanın, kendisinin yarısı büyüklükte bir cisimle çarpışması sonucu uzaya dağılan maddenin tekrar birleşmesi ile oluşmuş olduğudur. Oysa -küçük meteor çarpmaları dışında- büyük kozmik nesnelerin birbiri ile çarpışma ihtimalinin çok az olduğunu biliriz.







Yardımcı Soru 2 : Ayın bir yüzü neden hep karanlıktır?
Ayın sadece bir yüzünü görürüz, diğer yüzü bizim için hep karanlıktır. Bunun sebebi ayın kendi etrafındaki dönüş süresi ile ayın dünya etrafındaki dönüş süresinin aynı olmasıdır.








Yardımcı Soru 3 : Tam güneş tutulmasında ay, güneşi tamamen nasıl kapatır?
Tam güneş tutulması sırasında ay, güneşin tamamını kapatır, sadece güneşin taç tabakası görünür. Bu durum, dünyanın güneşe olan uzaklığının, dünyanın aya olan uzaklığına oranı ile, güneşin çapının ayın çapına oranının yaklaşık olarak aynı olmasından (~400) kaynaklanır.








Ve komplo :
İşte bu sebeplerden dolayı, ay oraya özellikle konmuş gibi geliyor bana. Mesela, gözlem yapabilmek için arkasına saklanabilecek ideal bir barınak, kozmik deneyler yapmak için de iyi bir üs.

Ve komplo değil:
Ayın dönüş hızı dünyanın çekim etkisi nedeniyle optimizasyona uğrayarak giderek azalmış bugünkü haline gelmiş. Biz de (z)uzaylıyız, kozmik deneyleri biz de yapıyoruz, genel görelilik teorisi, bir tam güneş tutulması sırasında uzaklardaki yıldızların ışıklarının güneş'in yakınından geçerken yollarından saptıkları gözlenerek teyit edilmiş.

4 yorum:

  1. Bir arkadaşın şöyle güzel bir yaklaşımı var:
    http://www.fizikogretmeni.com/ay-dunyanin-etrafinda-donmuyor/

    "Ay’ın bizim etrafımızda döndüğü falan yok. Ne o Dünyanın ne de Dünya onun etrafında dönüyor. Bu nasıl oluyor? Fiziksel ifadesi ile Dünya ve Ay oluşturdukları sistemin kütle merkezi etrafında dönüyorlar. Dünya ve Ayı bir çubuğun iki ucundaki iki küre olarak düşünürsek Dünya Aydan 81 defa daha büyük olduğundan kütle merkezi Dünyanın merkezine 81 defa daha yakın olur. Gerekli hesaplamaları yaptığımızda ikisinin kütle merkezi Dünya içinde bir yerde olur. İşte Ay ve Dünya bu nokta etrafında dönerler. Fakat bu nokta Dünyanın merkezine yakın olduğundan Dünya sadece bir yalpalama hareketi yapar. Ay ise bizim etrafımızda dönüyor gözükür."

    YanıtlaSil
  2. Allah olmasın onu oraya asan? Bir ayet olarak...

    YanıtlaSil
  3. Siz, ayetleri karıştırıp şirke giriyor olmayasınız?

    YanıtlaSil
  4. bencede bukadar yorumu yapmadan önce neden kur*an dan bir ayet okumayı tercih etmiyorsunuz bence bütün aradığınız cevap oarada.......

    YanıtlaSil

Banner from George Steinmetz

(*) Yavaş yürüyorum bela bana yetişiyor, hızlı yürüyorum ben belaya yetişiyorum.